• Novinky

            • ERASMUS

            • Dňa 14.10.2022 zorganizoval študentský parlament prednášku o Erasme, ktorú si pripravili žiaci 4.A, Markus Racík a Jakub Mitický.

              Prednášku začali hudobnou hrou, ktorú sa naučili na Erasme. Žiakom vysvetlili ako funguje Erasmus, kde sa môžu prihlásiť, a aké rôzne projekty Erasmus ponúka.

              Sami sa zúčastnili na viacerých projektoch, a tak žiakom vedeli podať aj osobné skúsenosti.

            • Imatrikulácie 2022

            • Dňa 13.10.2022 sa v klube APE uskutočnili Imatrikulácie prvákov, ktoré zorganizoval študentský parlament pod vedením Emy Matúšovej (oktáva) a Rebeky Silnej (4.B) v spolupráci s triedou 4.B.

              Každá prvácka trieda prišla oblečená v určitom hudobnom štýle a to I.A –  COUNTRY, I.B – ROCK, I.S – DISCO, I.IS – HIP – HOP, KVINTA –  LATINO.

              Na úvod prebehla promenáda jednotlivých prváckych tried v rytme daného hudobného štýlu.

              Potom nasledoval program s rôznymi zábavnými súťažami,  ktorý zavŕšil sľubom prvákov.

              Tento sľub bol potvrdený pečiatkou nosa na diplom, ktorý im zostal na pamiatku.

              Na záver prebehla diskotéka s DJ Matúšom Stúpalom, bývalým žiakom našej školy.

              Všetci sa veľmi dobre zabávali, o čom svedčia aj fotky z danej akcie.

            • Študenti našej školy už využívajú zmodernizovaný športový areál

            • ​​Trnavský samosprávny kraj pokračuje v rozvoji a skvalitňovaní športovej infraštruktúry pri stredných školách, ktorých je zriaďovateľom. Aktuálne bola dokončená druhá etapa rekonštrukcie multifunkčného areálu pri Spojenej škole na ulici Jána Bottu v Trnave. Pri príležitosti jeho otvorenia škola v piatok 14. októbra 2022 zorganizovala street-ballový turnaj.

              „Rekonštrukcia športového areálu pri tejto známej škole bola rozdelená na dve etapy. V minulom roku sme dokončili modernizáciu bežeckého oválu, šprintérskych roviniek a pieskového doskočiska. Druhá etapa zahŕňala rekonštrukciu multifunkčného ihriska. Vznikol tak priestor na hru basketbalu, volejbalu, malého futbalu, hádzanej a tenisu,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že predovšetkým pre študentov školy župa postaví hokejovú halu na Prednádraží.

              Projekt bol realizovaný v rámci viacročného plánu trnavskej župy na výstavbu a modernizáciu 13 športovísk v hodnote 7 miliónov eur medzi rokmi. Celková suma, ktorú kraj na stavebné práce v rámci oboch etáp vyčlenil zo svojho rozpočtu, je viac ako 280-tisíc eur.

              „Športový areál pri našej škole mal viac ako 15 rokov, pričom počas tohto obdobia bol využívaný denne v rámci výchovno-vzdelávacieho a tréningového procesu. Z tohto dôvodu, a aj napriek priebežnej starostlivosti, bol jeho technický stav už nevyhovujúci. Športovisko nespĺňalo požiadavky na bezpečnosť. Teším sa preto dvom etapám rekonštrukcie. Ich výsledok skutočne stojí za to. Verím, že prispeje k ďalším úspechom našich študentov,“ povedal riaditeľ školy Peter Toman.

              Pred začiatkom školského roka 2022/2023 kraj zrekonštruoval aj vstupné schodisko do budovy školy. Jeho pôvodná časť bola zbúraná a nahradená múrom. Uvoľnené miesto obsadil moderný cyklostojan, čo je výsledkom spolupráce župy s mestom.

            • Exkurzia do Osvienčimu

            • Vo štvrtok, 6.10.2022, sme sa zúčastnili exkurzie do Osvienčimu - Brezinky, najväčšieho nemeckého vyhladzovacieho tábora v dobe nacizmu.

                   Prehliadkou tábora nás sprevádzali skúsené poľské sprievodkyne, ktoré nám poskytli odborný výklad v slovenčine. Vďaka nemu bola pre nás návšteva silným zážitkom.

              Vypočuli sme si pravdivé životné príbehy, z ktorých nám behal mráz po chrbte. Videli sme smutné fotografie, zachytávajúce osudy  ľudí, (ne)tušiacich, čo ich čaká. V tábore po celý čas panovala pochmúrna atmosféra, akoby sa to miesto ešte stále samé z toľkej hrôzy spamätávalo.

              Je priam neuveriteľné a nepredstaviteľné , akého ohavného činu sa ľudstvo kedysi dopustilo. V histórii ľudstva sa odohrali udalosti, na ktoré by človek nemal nikdy zabudnúť a ani táto udalosť nie je výnimkou. Všetci by sme mali poznať  krutú históriu a mali by sme robiť všetko, čo je v našich silách, aby sa to už viackrát nezopakovalo.

            • Prednáška šéfredaktora časopisu Pamäť národa

            • V utorok 11. októbra 2022 navštívil našu školu pracovník Ústavu pamäti národa a dlhoročný šéfredaktor rešpektovaného vedeckého časopisu Pamäť národa Dr. Branislav Kinčok.

                    V rámci dejepisného seminára priblížil žiakom tragické obdobie 50. rokov minulého storočia a politické procesy, pri ktorých nebola dôležitá vina či nevina obžalovaných, ale v prvom rade snaha komunistickej strany o exemplárne potrestanie často nevinných obetí režimu.

              Dlhoročným výskumom podložená prednáška zanechala v študentoch svojim obsahom hlboký dojem, znásobený využitím množstva dobových dokumentov a audiovizuálnych záznamov viacerých procesov. Za každým z nich sa totiž skrýva konkrétna osoba, človek, ktorý rozhodnutím vtedajšej vládnej moci prišiel častokrát nielen o slobodu, ale aj zdravie a v mnohých prípadoch i vlastný život.

              Zostáva veriť, že táto a podobné prednášky, ktoré v spolupráci s ÚPN plánujeme aj v budúcnosti, pomôžu v tom, aby sa už podobná doba bezbrehého upevňovania moci nehľadiac na zákony či morálku nemusela opakovať.

              Peter Sokolovič 

            • Bonjour, Paris!

            • Dňa 22. 9. 2022 o 1:45 hod. 43 žiakov našej školy spolu s 3 učiteľkami nastúpilo do autobusu a vybralo sa objaviť hlavné mesto Francúzska – Paríž.

               Cieľom exkurzie bolo spoznať túto svetovú metropolu. A Paríž bol štedrý – poodhalil nám čosi zo svojej histórie i prítomnosti:

              krásny Versailles a jeho záhrady, l´Arc de Triomphe – Víťazný oblúk, l´Hôtel des Invalides – Invalidovňu s hrobkou Napoleona, le Palais du Louvre so záhadným úsmevom La Jaconde – Mony Lízy,  la Sorbonne – pre niektorých možno budúca „alma mater“-, le Centre Georges Pompidou, Notre – Dame...., užili sme si prechádzku po luxusných Elyzejských poliach, previezli sme sa po Námestí hviezdy, nadýchali sme sa bohémskej atmosféry umeleckej štvrte Montmartre s bazilikou Sacré – Coeur, vyšli sme na Eiffelovu vežu a vychutnali sme si panorámu, ktorú nám výhľad poskytol.

              Paríž nie je len história, ale i moderná súčasnosť – La Défense, oddych – Luxemburské záhrady, móda – luxusné butiky na Rue de Rivoli, gastronómia a v neposlednom rade komunikácia s Francúzmi, ktorú sme si mohli spočiatku veľmi opatrne vyskúšať.

              Paríž sme spoznávali 3 celé dlhé dni, prešli sme tisíce krokov a desiatky kilometrov peši a hoci by sme vedeli zostať dlhšie, prišiel čas, kedy sme museli povedať Parížu: „ Au revoir, Paris!

              A možno aj À bientôt, Paris!

            • Dobrý deň všetkým! Aj tento rok máme pre vás prekvapenie!

            • V rámci snahy o posilňovanie identity školy a budovanie osobnej hrdosti na našu školu sme pripravili vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci a jej náhľad posielame v prílohe.

              Navštívte náš e-shop: https://www.kraloveskoly.cz/spojenaskolatrnava/ . Objednávanie je už spustené a bude možné až do 23.10.2022.

              Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť svoj kúsok zo školskej kolekcie! Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť ako máme my!

              Poznámka: Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR.

              S pozdravom vedenie školy

              Navštívte nás:

            • Bývalý riaditeľ školy medzi laureátmi Ceny TTSK

            • V utorok 27. septembra 2022 sa v Divadle Jána Palárika v Trnave uskutočnilo slávnostné odovzdávanie výročnej Ceny Trnavského samosprávneho kraja. Najvyššie župné ocenenie za prínos k rozvoju kraja v siedmich oblastiach si prevzalo 29 jednotlivcov a kolektívov.

              „Trnavský kraj je hrdý na inšpiratívnych ľudí, ktorí z neho robia lepší domov pre nás všetkých. Svojim osobným príbehom alebo profesijným životom nás dlhodobo úspešne reprezentujú doma aj v zahraničí. Veľmi ma teší, že sme symbolicky vzdali úctu najvyšším župným ocenením ďalším 29 jednotlivcom a kolektívom. Všetkým ďakujem za to, že spolu tvoríme kraj a prekonávame výzvy každodenného života, aj časy nadväzujúcich kríz,“ povedal na margo ocenených trnavský župan Jozef Viskupič.

              Medzi laureátmi Ceny Trnavského samosprávneho kraja bol aj bývalý riaditeľ našej školy, pán Jozef Jančovič, ktorý bol ocenený za celoživotný prístup k rozvoju školstva a športu predovšetkým v Trnavskom regióne a pri príležitosti ukončenia pôsobenia v pracovnom živote na škole k 31.12.2020 a odchodu do dôchodku.

              GRATULUJEME!

    • Kontakty

      • Spojená škola
      • +421 / 033 / 5983811
      • J. Bottu 31 917 87 Trnava Slovakia
      • 53242599
      • PaedDr. Peter Toman, riaditeľ školy
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje